sâmbătă, 26 iunie 2010

Cei dragi care nu mai sunt cu tine

Articol preluat din cartea "Mesaje de la ingerii tai" de Doreen Virtue.

"Suferinta pe care o simti atunci cand te gandesti la cei dragi care au parasit nivelul existentei pamantesti este asemanatoare cu suferinta legata de orice schimbare care intervine, dorindu-ti sa nu se fi intamplat asa. Iti amplifici durerea prin negarea cunoasterii ca aceasta trazitie este atat necesara, cat si binecuvantata. Negi formula nasterii si a mortii si iti doresti un scenariu diferit, care nu poate exista.
Nu e greu sa pastram legatura cu cei dragi - nici acum, nici alta data - pentru ca sufletele sunt in comunicare permanenta unul cu altul, mai ales atunci cand este vorba de iubirea din cadrul familiei. Aceasta legatura vesnica va mentine aproape unul de altul prin toate existentele. Cum ar putea fi altfel, cand sufletul tau iti spune asta? Sufletul tau, incapabil de minciuni sau de capricii, stie ca toti cei pe care ii iubesti - la nivelul existentei pamantesti si dincolo de acest nivel - sunt in acest moment invaluiti de bucuria divina. Voi, cei care pareti lipsiti de fericire, ati lepadat "invelitoarea calda" a lui Dumnezeu in favoarea racorii singuratatii si lipsei de prieteni. Exista un soi de mangaiere in suferinta voastra si totusi va rugam sa reconsiderati aceasta decizie.
Pentru ca adevarata apropiere de cei dragi vine din legatura cu ei in lumina launtrica a bucuriei vesnice a lui Dumnezeu. Cand transmiti fericire celor dragi, se creeaza o legatura atat de profunda, care functioneaza fara cuvinte. Fiecare din cei implicati o resimte la un nivel constient sau altfel. Aceasta legatura este consolarea de care va vorbeam.
In stare de suferinta, esti sigur de un singur lucru, si acesta este mai multa suferinta. Nu te putem ajuta atunci cand ai ales aceasta cale. Reusim numai sa stam in preajma ta, pregatiti sa te ajutam in momentul in care te-ai saturat de aceasta stare.
Saltul de la suferinta la bucurie e posibil sa ti se para prea mare, si de aceea ai nevoie de ajutorul nostru. In spatiul atemporal, te putem ajuta sa iei legatura cu cei dragi, in locul in care se afla ei acum. Sufletele lor, ca si al tau, traiesc vesnic in comuniune cu Dumnezeu si cu toate celelalte suflete. Si acel loc,pe cat de bine ne putem exprima in cuvinte omenesti, il numim "bucurie".
Cand intrebi cat de departe sunt cei dragi, intrebi de fapt daca sunt fericiti sau nu, sau daca sufera. Intrebi, de asemenea, pentru ca te temi ca i-ai dezamagit in vreun fel pe cei dragi. Ingrijorarea si vinovatia iti invaluie suferinta si nu gasesti pe niment care sa te ajute sa te eliberezi de aceste conditii. Totusi, noi te putem ajuta sa stii ca cei pe care ii iubesti sunt ca si tine, inconjurati de fericire.
Pentru a te putea ajuta sa constientizezi asta avem totusi nevoie de cateva momente in care sa fim singuri cu tine. Avem nevoie sa gasesti un loc in care sa fii sigur ca ai liniste si pace. Odata ce ai stabilit locul tau pamantean, cheama-ne pe noi, ingerii, sa-ti aducem constienta de a fi impreuna cu cei dragi. Iti vom cere sa respiri adanc, sa te concentrezi asupra locului ales de inima ta si sa-l umpli cu o mare bucurie, Iti vom cere sa-ti amintesti momente fericite, pe care le-ai impartasit cu cei dragi. Si cand imina ta incepe sa se incalzeasca si sa se umple, vei simti cum legatura cu cei dragi incepe sa se adanceasca. Va intalniti in acel loc al bucuriei launtrice din strafundul inimii.
Si mereu, chiar si fara ajutorul nostru, ii poti intalni pe cei dragi in acel loc sacru al bucuriei. Nu-ti face griji ca prin aceasta intalnire incalci vreo porunca sau vreo conditie, pentru ca sufletele voastre fuzioneaza mereu in bucurie, in ciuda aparentelor exterioare care par sa sustina conrariul. Atunci cand calatoresti pe deplin constient catre aceasta intalnire, te duci cu binecuvantarea cerurilor. Te intorci revitalizat si linistit, iar dubiile tale se topesc precum gheata la soare. Tot ce simti este bucurie. Restul este preocuparea egoului, nedemn de mintea ta sfanta.
Intotdeauna, cei pe care ii iubesti te-au iubit la randul lor. Intotdeauna, cei pe care ii iubesti iti dezvaluie iubirea lor vesnica. Nu exista manie, suferinta sau durere, de orice fel ar fi aceasta; cei pe care ii iubesti te roaga sa-ti dedici viata si programul intruchiparii pacii."

Un comentariu:

Anonim spunea...

Miresme de dragoste unduie lin,

Ca roiuri de fluturi vin sa te-nconjoare,

Ca stoluri de pasari cu Cerul unite

In zbor, sa ne-astearna drumul spre Soare.

Inima umana s-a inchis iubirii,

S-a-mpetrit prin secoli, de - atata suferinta...

Doar inima divina a mai ramas deschisa

Si-si toarna balsamul pe orice neputinta.

Noi am baut din CUPA cu elixir celest

Si-n noaptea vietii noastre s-a facut lumina,

OCEANUL imens ,cu pacea-i profunda,

Ne va purta departe pe unda sa lina.

Drumul nostru este spre casa eterna,

Spre locul uitat si demult parasit,

Acolo ne asteapta o lume vesnic noua,

O lume ce-ti va spune cat de mult te-am iubit.

Miresme de dragoste vin sa te-nconjoare,

Ca roiuri de fluturi, ca pasari in stol,

Deschide poarta inimii tale

Si umple cu miresme locul cel gol.

extras ZGOMOTUL DE AFARA SI LINISTEA DIN NOI

Mana Luz