duminică, 18 iulie 2010

Daca dragoste nu e nimic nu e de dr. Brian Weiss


Sursa: www.editura-foryou.ro


Afla, asadar, ca din marea tacere ma voi intoarce… Nu uita ca ma voi intoarce la tine… Inca putin, o clipa de odihna in adierea vantului, si o alta femeie ma va purta in pantecul ei.

KAHLIL GIBRAN


Toti avem un suflet pereche, cineva care, pentru noi, este special. In noua sa carte, dr. Brian Weiss, psihiatru si terapeut specializat in vietile anterioare, descrie cazul extraordinar a doi dintre pacientii lui – Pedro si Elizabeth – care, in cabinetul sau, si-au amintit separat de vietile si existentele lor comune. Era, oare, posibil sa se fi iubit – si sa se fi pierdut – de-a lungul timpului?

Dr. Weiss ne spune ca putem deveni constienti de prezenta unui suflet pereche, printr-o privire, un vis, o amintire sau un sentiment. Descoperirea si reunirea cu acest suflet iti va aduce o imensa bucurie si cunoasterea ca veti fi impreuna mereu, pana la sfarsitul veacurilor.

Ca psihoterapeut traditional, Dr. Brian Weiss a fost uimit si sceptic atunci cand o pacienta de-a sa a inceput sa isi aminteasca traumatisme din vietile trecute, care pareau sa fie cheia care sa explice cosmarurile ei repetitive si atacurile de anxietate. Insa scepticismul lui s-a erodat atunci cand ea a inceput sa transmita mesaje din "spatiul dintre vieti", care contineau dezvaluiri remarcabile despre familia dr. Weiss si despre fiul acestuia, care murise. Folosind terapia pe vietile anterioare, el a reusit sa vindece pacienta si sa porneasca intr-o faza noua, mai insemnata, a carierei sale. Absolvent al Universitatii Columbia si al Facultatii de Medicina de la Yale, dr. Brian L. Weiss este in prezent presedintele sectiei de Psihiatrie la Centrul Medical Sinai din Miami. www.brianweiss.com


Editura FOR YOU a mai publicat trei carti de dr. Brian Weiss: Multe vieti, multi maestri, Acelasi suflet, mai multe trupuri, Mesaje de la maestri. Le gasiti aici:

http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=56


„O poveste de dragoste captivanta, care transcende timpul pe care il intelegem noi. Daca dragoste nu e, nimic nu e ne poarta intr-o calatorie in care doua suflete impartasesc o iubire deosebita si continua sa fie impreuna in multe vieti. Aceasta carte te face sa crezi cu convingere ca toti avem cu adevarat suflete pereche si ca numai dragostea este reala.”

RAYMOND MOODY, M.D., Ph.D. Autorul cartii Viata dupa moarte


„Psihiatrul Brian Weiss da la o parte valul dintre lumi si ne ofera o imagine a adevaratei frumuseti a sufletului omenesc, a evolutiei sale in cadrul relatiilor si a realitatii supreme a iubirii, ca sursa si, totodata, incheiere a calatoriei noastre.”

JOAN BORYSENKO Autoarea cartii Vina ne invata, iubirea ne vindeca


„O poveste fascinanta, care va va deschide mintea. Explorati misterul, intelepciunea si minunea vietii si iubirii.”

BERNARD S. SIEGEL, M.D. Autorul cartii Viata, medicina si miracole


Iata un fragment din carte:


Capitolul 15


"Stiu ca sunt nemuritor. Sunt sigur ca am mai murit de zece mii de ori pana acum. Rad de ce numiti voi sfarsit si cunosc care e amploarea timpului.

WALT WHITMAN

Visele au multe functii. Ele ajuta la procesarea si integrarea intamplarilor din timpul zilei. Visele ne ofera indicii, adesea sub forma simbolurilor si metaforelor, care ne ajuta sa rezolvam problemele cotidiene – relatiile, fricile, emotiile, bolile, problemele de la serviciu si multe altele. Ne pot ajuta sa ne indeplinim dorintele si obiectivele, daca nu la nivel material, macar la un nivel mai subtil. Ne ajuta sa recapitulam evenimente din trecut, amintindu-ne de asocierile pe care le facem in prezent. Ne protejeaza somnul, mascand stimulii precum anxietatile care, altfel, ne-ar trezi. Dar visele au si niste functii mai profunde. Ne pot arata cai prin care sa recuperam amintirile reprimate sau uitate – fie ca sunt din copilarie, de la nastere, experiente din uter, fie ca sunt din vieti trecute. In starea de vis apar adesea fragmente ale unor amintiri din vieti trecute, mai ales visele in care cel ce viseaza vede scene din anii sau secolele de dinainte de a se naste.

Visele pot fi intuitive sau precognitive. De obicei, aceste vise pot prezice viitorul. Nivelul de exactitate variaza, deoarece viitorul apare ca un sistem de probabilitati si lucruri invitabile, iar capacitatea oamenilor de a-si interpreta cu exactitate visele variaza foarte mult. Aceste vise intuitive sau precognitive sunt traite de oamenii din toate culturile lumii. Insa, multi dintre ei sunt uluiti, atunci cand visele li se indeplinesc.

Un alt tip de vis intuitiv este atunci cand se creeaza o comunicare cu o persoana aflata la distanta. Persoana poate fi in viata, aflata la o distanta mare, sau comunicarea se poate face cu sufletul sau constiinta unei persoane care a murit, cum ar fi o ruda sau un prieten drag. Poate exista comunicare si cu un spirit angelic, un mentor sau un ghid. Mesajele din aceste vise sunt, de obicei, foarte emotionante si foarte importante.

Exista si vise de „calatorie”. In timpul acestor vise, oamenii au experienta ca viziteaza locuri pe unde nu au calcat niciodata la nivel fizic. Detaliile pe care le vad pot fi confirmate dupa aceea. Atunci cand persoana viziteaza in realitate locul geografic, chiar si dupa luni sau ani de la vis, poate avea un sentiment de déjà vu, sau de recunoastere.

Uneori, calatorul din vis viziteaza locuri care nu par sa existe pe aceasta planeta. Aceste vise pot reprezenta mai mult decat simple imagini nocturne. Pot fi experiente mistice sau spirituale, accesate deoarece ego-ul si barierele de cunoastere se diminueaza in timpul somnului si al visarii. Cunoasterea si intelepciunea dobandite in timpul acestor vise de calatorie au potentialul de a ne transforma vietile."

Niciun comentariu: